Környék turisztikai célpontjai

Környék turisztikai célpontjai

Nem meglepő, hogy a magyar főváros bővelkedik az élményekben és látnivalókban. Felsorolni is képtelenség a lehetőségeket, melyeket Budapest kínál az ide érkezőknek. Szállodánk központi elhelyezkedése azonban elősegíti, hogy a lehető legtöbbet megismerhesse csodás városunkból. Számtalan látnivaló található tőlünk könnyed sétatávolságon belül, így a összegyűjtöttünk egy kis kedvcsinálót.

Iparművészeti Múzeum

Az Iparművészeti Múzeum épülete már önmagában is csodálatra méltó, hiszen a város legismertebb és legszebb szecessziós gyöngyszeme. 1897-ben nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt a Lechner Ödön és Pártos Gyula által megálmodott múzeum, bár jelenleg épp szünetelnek tárlatai átalakítás miatt. Korábban olyan kulturális kincseknek is otthonául szolgált, mint a Medici-kárpitok, vagy Alexandre Bigot alkotásai.

Váci utca

Minden turista kedvenc célpontja. Világmárkák és helyi manufaktúrák lenyűgöző fúzióját csodálhatjuk meg, ha végig megyünk Budapest leghíresebb, 1200 méter hosszú sétálóutcáján. A Váci utca a Vörösmarty teret köti össze a Vámház körúttal. Előbbi ad otthont évről évre Európa egyik legnagyobb és legszebb karácsonyi vásárának, míg utóbbi leginkább a Nagy Vásárcsarnokról ismert. Mindösszesen 15 percet kell sétálnia szállodánktól és máris belecsöppenhet Magyarország egyik legnagyobb folklór paradicsomába.

Szabadság híd

Sokan úgy tartják, hogy ez Budapest legszebb hídja, ami nyári hétvégéken turisták és helybéliek legkedveltebb piknikező helyévé válik. 1896-ban a Millenium emlékévében került átadásra, a város 3. forgalmi hídjaként. Jellegzetessége, hogy ez a város legrövidebb hídja, pilléreinek kapuzatát pedig turulmadarak, valamint történelmi magyar címerek díszítik.

Központi Vásárcsarnok

Az 1897-ben átadott szecessziós épület Pecz Samu terveinek nyomán készült el. Ez Budapest legnagyobb vásárcsarnoka, ami Szabadság híd lábánál, a híres Váci utca végén található. Több száz őstermelő és kézműves terméket kínáló üzlet sorakozik a csarnok 11 ezer négyzetméteres területén, melyek közt valódi kincsekre is bukkanhatunk, így mindenképpen érdemes egy napot szánni a felfedezésére. A Vásárcsarnok 2013-ban elnyerte a CNN Travel  „Európa legjobb piaca”-díját.

Corvin sétány

A Corvin sétány Budapest legmodernebb része, központi eleme a Corvin Bevásárlóközpont, valamint a Corvin Mozi. 2012-ben vált önálló városrésszé, ekkor kerültek kivitelezésre az első korszerűsítési munkálatok. Közép-Európa legnagyobb belváros-megújítási programjának része. Mára hangulatos kávézók, éttermek, bárok, közkedvelt szórakozóhelyek és megannyi újhullámos programlehetőség otthona lett. A sétány szállodánktól alig pár lépésnyire található.

Holokauszt emlékközpont

A Holokauszt Dokumentációs Központ és Emlékhely a Páva utcai zsinagóga mellett található múzeum, mely a magyarországi zsidó holokauszt eseményeit dolgozza fel. Felújítása 2004-ben történt meg Ferencváros városrehabilitációjának egyik lépéseként. Az épület érdekessége a szándékosan szabálytalan falai, mellyel az építészek a holokausztot, a „zsidóság fölrdengéseként” jelenítik meg. Az építmény több díjjal is büszkélkedhet, többek között Budapest Építészeti Nívódíjával, Pro Architectura díjjal, Építőipari mesterdíjjal, valamint Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíjjal is.

Füvészkert

A Füvészkert, másnéven az Eötvös Loránd Tudományegyetem botanikus kertje 1874-ben foglalta el helyét a Józsefvárosban. Célja a védett növények megőrzése, továbbá a meglévő gyűjteményének gondozása. Területén így komoly kutatómunka is folyik. Országos népszerűségre a Pál utcai fiúk című regény nyomán tett szert, ahol a történet egyik fontos helyszíne volt. Manapság a természetkedvelők egyik legkedveltebb kirándulási célpontja, hiszen több, mint 3 hektáros területén körülbelül 8 ezer növénykülönlegességet csodálhatnak meg a látogatók.